Välkommen Sponsorer Kalender Historia Länkar Midnattsolsrallyt-23
Mer text Besättning Fordon Service Nyheter -24

Alize


img_4619-2.png dsc02940.png
Detta är vid återfallsstarten 2008 med Johnny Johansson.                               På service med Göte Nygren.

Fd Walter Olofssons bil som han döpte till Alice. Jag fick låna den i flera tävlingar fram tills vi inhandlade Suzie. Senare köpte jag Alice när vi hade kraschat rejält med Suzie i Kolsva.

 

Läs mer»

 

Suzie

IMG_3882.JPG IMG_4232.JPG
Bilsport Performance show Elmia Jönköping. Beppe och Sollet vid premiären av renoverade Suzie i Kopparberg? 2013.

Köptes av Kent Persson i Värmland så att vi fick en egen bil. Tyvärr blev det inte många tävlingar innan vi gjorde en rejäl krasch i Kolsva. Suzie blev väldigt dålig men turligt blev Brittmarie bra i ryggen efter den smällen.
Det tog tid innan hytten blev lagad men sen slutförde Stefan Sollenfelt restaureringen och som tack fick han låna henne under 2013. Han tackade mej genom att vinna Cupen det året före oss. Då fick det vara nog. Hon såldes till förmån för ett litet hus i Spanien till Emil Carlsson i Katrineholm.

Läs mer»


Lily

IMG_4301.JPG IMG_4411.JPG
Vi med Steen o Röjsel Juni 2013 Dikesvisit i Nyköping 2013

Efter Kolsvakraschen blev jag erbjuden en påbörjad mycket fräsch kaross att ev. ersätta Suzie med. Det blev istället ett nybygge som vi tvingades sälja också p.g.a. det där husköpet i Spanien. Hon döptes till Lily.

Läs mer»


Urzula

IMG_2356.JPG IMG_8699.JPG
Redo för vintern 2016 Så blev hon matt grön (Nykroppagrön).

När ekonomin var någorlunda stabiliserad inhandlades Urzula. Hon är en Ungerska som nu varit med några år. Så här såg hon ut i början. Men nu är hon grön. Nykroppagrön. Nya ägaren har inte ännu lackat om.

Läs mer» 

Iztwan

IMG_9714.JPG IMG_9854-2.PNG

En Ungersk herre som införskaffades efter Urzula men som jag avyttrade till förmån för att kunna bygga Zolweig. Jag valde att behålla Urzula för hon hade servostyrning.

 

Läs mer»

Zolweig

IMG_1774(1)-2.jpg IMG_7730.jpg
Nu väntat lackering. Här försvinner hon till ny ägare.

Är faktiskt en svensk tjej som är byggd på en ganska frisk GL-kaross (allt är relativt). Men det har av olika skäl tagit lång tid att få henne klar. Zolweig blev Nykroppagrön hon med. Hon blev faktiskt såld innan vi hann tävla med henne. Det gjorde emellertid Jan-Erik Eriksson med bravur innan hon också såldes. 

Läs mer»

Lazlo

IMG_7728-2.JPG 23-02-04_rallylima-em_01-3.jpg
Här kör vi föråkare i East Sweden Rally. Fantastisk upplevelse i Lima med Michael Lindberg.

Lazlo kommer åxå från Ungern och avsågs bli syskonbil med Urzula. De såg väldigt lika ut men det visade sig att han var i betydligt sämre skick karossmässigt. Många timmar har lagts på rostlagning där. På kul så registreringsbesiktade vi honom som en Standard Rallybil vilket innebär att vi kan köra med den var vi vill och när vi vill precis som en personbil. Det enda vi inte kan göra med den är att tävla med den. Det har SBF bestämt. Positivt, eller hur?

Zandra

Sen dök ju möjligheten upp att svälja stoltheten införskaffa Zandra. Oavsett vad vi tycker om SBF och dess regler så börjar tiden rinna ut för oss. Vill vi åka något mer så är det bara att gilla läget. Midnattsolsrallyt har varit en dröm för i första hand Brittmarie. Även jag tycker det skulle vara kul att visa hur det var lite som "förr i tiden" men skeptiskt då ju allt kan falla redan på första sträckan. Den risken har vi bestämt oss för att ta. 

Zandra_Ola-23-2.jpg 839ec6bb-1d36-4386-9296-46d12f41f31a.JPG
Första bekantskapen med denna vita skönhet. Första tävlingen med Zandra resulterade i en andraplats.

Nu är målet Midnattsolsrallyt (MSR) 2023. Genom så kallad Crowd founding har vi fått in medel som ska hjälpa till att täcka driftskostnaderna. Vi är anmälda till MSR men även till det billigare men inte så mycket mindre intressanta Rally Uppsala som kommer att hysa en massa Appendix K klasser likt MSR. Där blir  start o mål förlagt vid Tierp Arena. Roslagsvägarna är väldigt utmanande. I MSR är HQ förlagt vid SAAB-arena i Linköping. Kommer bli kanon.

Jan-E-Lazlo.jpg

Får vi presentera Lazlo, denna kontroversiella kille var besiktad och registrerad  som  en  standard  rallybil. Men som ogillades av SBF.

Numera homologerad för dyra pengar.

VÅRA VÄRDERADE SPONSORER

Centrala_G_2.jpgLindberg_logo_new_blackback-(1)-2.jpgSwift.JPG

Eson.jpgLogo_Header-300x73.jpg
MP5_logo.png

JE_b.jpg
stec-logo-vit-2.jpgWinay-uma.png
rpm-logo-blaa.jpg
Skaermklipp.JPG
Länk till Kalender och tabell HÄR.

Team Strömberg

Olas EventMedia AB

Hemdal Furulid 130
718 91  FRÖVI

Ola:070-5735757
Bm:070-5735586

Mail: ola@ola-stromberg.se

Copyright 2023 Ola Strömberg